Nunatta Katersugaasivia Allagaateqarfialu
Grønlands Nationalmuseum & Arkiv

Kursus

Kursus i bygningsbevaring - Tirsdag den 3. –5. oktober 2017

Grønlands Nationalmuseum og Center for Bygningsbevaring i Raadvad inviterer til et tredageskursus, der tager udgangspunkt i de udfordringer med behandling af fredede og bevaringsværdige bygninger på Grønland, som mange fagfolk oplever.

Erfaringerne fra huse, der er istandsat gennem de senere år viser, at de er meget enkle og overkommelige at vedligeholde, hvis man anvender de rigtige materialer og metoder, medens de til gengæld hurtigt lider stor skade, hvis der benyttes forkerte materialer og metoder.

Ved vedligeholdelse, istandsættelse, energioptimering eller ombygning af ældre bygninger, er det altafgørende for et teknisk holdbart resultat, hvilke materialer, konstruktioner og håndværksmetoder man anvender, fordi de skal arbejde sammen med husets eksisterende ældre materialer og konstruktioner.

Kursusdagene omhandler kulturhistorie og arbejder med kalk, mørtel, murværk,træ og trækvalitet, tagmaterialer, vinduer, døre, overfladebehandling og energioptimering målrettet ældre grønlandske bygninger.

På kursusdagene starter om formiddagen med teori om traditionelle materialer og metoder og fortsætter med praktisk på museets værksted efter frokost og resten af eftermiddagen.

 

Hvornår
Tirsdag den 03. oktober – fredag den 05. oktober

Pris
11.700 kr.

Læs mere og tilmeld dig på
Programmet findes her og tilmelding forgår på Safeticket via www.bygningsbevaring.dk 

Tilmelding
Senest 15. september 2017 

Søg på NKA