Nunatta Katersugaasivia Allagaateqarfialu
Grønlands Nationalmuseum & Arkiv
BurgerBurger
Arrow-simple-leftArrow-simple-leftArrow-simple-rightArrow-simple-right

Qangagooq.gl ude af drift

Vi må beklageligvis meddele at NKA’s digitale arkiv Qangagooq.gl er ude af drift. Grønlands Nationalmuseum & Arkiv arbejder på at løse de tekniske udfordringer.

Digitale samlinger

Immateriel kulturarvsfortegnelse

Den immaterielle kulturarvsfortegnelse er museets "arkiv" over den del af historien, som ikke kan vises frem på museet. Læs her om grønlandske traditioner, gamle ritualer og historier.

 

Katersat

Katersat er museets digitale samling over indsamlede genstande. Her kan man søge oplysninger om, hvad de kulturhistoriske museer har i deres samlinger både i geografisk oversig, tidsperiodisk oversig og museal oversigt.

 

Kirkebøger

Kirkebøgerne er den mest brugte kilde til slægtsforskning.Grønlands Nationalarkiv har netop færdiggjort et stort arbejde med at lægge alle kirkebøger på nettet. I dag kan du læse de i alt 88 kirkebøger online.

 

Nunniffiit

Nunniffiit er en kortbaseret database til registrering af kulturminder i hele Grønland. Her kan man finde alle registreringer der er foretaget om de forskellige kulturminder.

 

Qangagooq.gl

Qangaqooq er NKA's digitale arkiv, indeholdende digitaliserede fotografier og arkivalier fra vores samlinger.
Der vil løbende komme flere fotografier og arkivalier på Qangagooq, da digitalisering af samlingerne foregår kontinuerligt ved NKA.

 

Skinddragter Online

Websitet Skinddragter Online er et samarbejdsprojekt mellem Danmarks Nationalmuseum, Nunatta Katersugaasivia Allagaateqarfialu (Grønlands Nationalmuseum og Arkiv) og Kulturhistorisk Museum i Oslo.

Her er unikke, højopløselige, 360 graders fotos og detaljerede oplysninger om Danmarks Nationalmuseum og Nunatta Katersugaasivia Allagaateqarfialus samlinger af pelstøj fra oprindelige folk i Grønland, Nordamerika, Sibirien og Nordskandinavien fra 2500 f.v.t. til i dag.

CloseClose

Søg på Grønlands Nationalmuseum og Arkiv