Nunatta Katersugaasivia Allagaateqarfialu
Grønlands Nationalmuseum & Arkiv
BurgerBurger
Arrow-simple-leftArrow-simple-leftArrow-simple-rightArrow-simple-right
Inuits transportmidler
Inuits transportmidler

Inuits transportmidler

En stor og vigtig del af Inuit-kulturen er transportmidlerne. Disse er specialiserede og tilpasset de særlige arktiske rejsevilkår samt fangst af havpattedyr. Udstillingen Inuit transportmidler byder på et hav af transportmidler, lige fra skindbåde som kajak og umiaq til hundeslæder, og viser samtidig udviklingen indenfor de forskellige typer af transportmidler.

Transportmidlerne er lavet med teknikker, der har været under udvikling og tilpasning efter de forskellige forhold i landet. De er blevet brugt langt op i tid, indtil man i løbet af 1900-tallet langsomt går over til brug af mere moderne transportmidler i forbindelse med fangst. Der er stadig folk, særligt i Nordgrønland, der bruger kajak og slæde til transport og fangst. Den sidste umiaq i Vestgrønland blev taget ud af brug i 1966 og er nu udstillet på museet.

Kom helt tæt på de fantastiske transportmidler og få indblik i de forskellige redskaber, som indgår i fangeren omfattende udstyr. I udstillingen kan du også opleve flere dragt, som har været brugt som beklædning i højarktisk, herunder en isbjørnedragt.

CloseClose

Søg på Grønlands Nationalmuseum og Arkiv