Nunatta Katersugaasivia Allagaateqarfialu
Grønlands Nationalmuseum & Arkiv
BurgerBurger
Arrow-simple-leftArrow-simple-leftArrow-simple-rightArrow-simple-right
Nye mennesker - Thulekulturen
Nye mennesker - Thulekulturen

”Nye mennesker - Thulekulturen”

Et besøg i den enestående etnografiske samling er som en rejse i datidens Grønland. Udstillingen byder på en genstandsrig oplevelse med flere fortællinger om Thulekulturen i landet. Fra arkæologiske udgravninger ved Uummannaq i Thuleområdet fandt man rester fra en kultur, som man kaldte Thule-kulturen. 

Thule-folket er forfædre til nutidens grønlændere og kom til landet fra Alaska omkring år 1200.  På denne tid levede to andre kulturer, Sen Dorset-folket og Nordboerne i landet. Fra Thule-området fortsatte vandringen rundt om Grønland. Rejsen mod øst var mulig på grund af de effektive transportmidler; umiaq, hundeslæde og kajak. 

Gå på opdagelse i den store etnografiske samling fra Nord- og Østgrønland og få et indblik i folkets levevis og hverdag. Her kan du fordybe dig i de enestående genstande, som fortæller om mandens og kvindens redskaber og arbejde, barnets legetøj og hverdags- og festdragter.

I udstillingen kan du også opleve den 11 meter lange Umiaq fra 1470’erne, som blev fundet i 1949 i Pearyland, Nordgrønland. Det er også i denne udstilling, at du finder deludstillingen Qilakitsormiut – dem fra Qilakitsoq.

CloseClose

Søg på Grønlands Nationalmuseum og Arkiv